Útmutatók lépésről lépésre

A halál megállapitása orvos által

Abban a pillanatban amikor a boldogtalan esemény megtörtént, vagyis elhúnyt egy rokon, egy számunkra kedves személy, egy barát vagy egy ismerős egy halált megállapitó orvosra van szükség, aki majd kiadja a Elhalálozást Megállapitó Orvosi Igazolást

A halált meg tudja állapitani az orvos akivel együttmüködünk vagy a háziorvos akihez a beteg regisztrálva van, de csak egy vizsgálat  és egy azonositás után az elhúnyt személy személyazonosságija alapján és csak abban az esetben ha nem létezik gyanú a halál okait illetve.

Balzsamozás

A balzsamozás egy orvosi eljárás, amelynek célja, hogy megőrizze az elhúnyt testét az elhalálozás pillanatától a temetésig, igy minnél természetesebb megjelenést nyújt.

Ha a balzsamozás minnél hamarabb megtörténik a elhalálozás bekövetkezése után, a gyászoló családnak lehetősége adódik, hogy több időt töltsön az elhúnyt személlyel. Miután befejeződik a balzsamozási eljárás, kiadják a Balzsamozási Igazolást, ez az irat kötelező a koporsó szállitásához és elhelyezésére a ravatalba.

Öltöztetés, becsomagolás

Az elhúnyt öltöztetését el lehet végezni úgy otthon az elhúnytnál, mint bármilyen helyen, ahol a család szeretné, betartva a higiéniai szabályokat. Az elhúnytat a család által biztositott ruhával lehet felöltöztetni vagy az általunk beszerzet ruhával, ezt követi az elhnúyt koporsóba helyezése. Kérésre hallotkozmetikát is végzünk.

A csomagolási eljárás  az előrehaladott romlási állapotokban levő testek esetén a koporsó lezárására utal és elvégzéséből áll, amik  a koporsó hermetikus lezárásához szükségesek.

Koporsótartó (hordágy) bérelése

Bár nem kötelező, de szokás a koporsó elhelyezése-otthon, a ravatalban vagy a templomban- egy koporsótartóra, ami gyertyatartóval van ellátva az elhúnyt fejénel meg lábainál -egy magas talapzat ami lehetővé teszi az elhúnyt látogatását és gyászolását. Lehetőséget nyújtunk a koporsotartó bérelésére 72 orára.

A koporsó kezelése

A koporsó kezelése a koporsó szállításából áll a lakástól a temetési autóig, az autótól a ravatalig vagy a templomig, ahol az istentisztelet lesz megtartva és az autótól a temetőig, addig a pillanatig amig a temető személyzete átveszi a koporsót és a végső nyughelybe helyezi.

Temetkezési szállítás

A temetkezési szállítási szolgáltatás a következőket tartalmazza: a koporsó szállítása a tartozkodási helyre vagy a korházba, az elhúnyt személy szállítása a templomba vagy a ravatalozóba és a temetési szállítás a temetőbe.

A temetkezési szállítást csak engedélyezett személyek végezhetik az EU előirásoknak megfelelő temetési autókkal. Az elhúnyt személy szállítása a legjobb tárolási és higiéniai feltételek között történik.

A temetkezési szállítási szolgáltatás ingyenes Brassóban, azonban bármilyen más helyiségben, Románia vagy az UE területén, a szállítást meg kell fizetni.

Ahhoz hogy a temetkezési szállítási szolgáltatást biztositani tudjuk, a következő iratokra van szükség:

  • Temetési igazolas
  • Halotti anyakönyvi kivonat
  • Balzsamozási bizonyítvány
  • Igazolás a DSV-től, szükséges a temetési szállításhoz

Az elhúnyt hazaszállítása külföldről, illetve idegen polgárok akik Románia területén haltak meg. A gyászoló családok támogatására jövünk, tanácsot adunk az elhúnyt hazaszállításához szükséges eljárásokban.

Hamvasztás

A hamvasztást az elhúnyt személy élete során kifejezett kérésére lehet elvégezni, vagy a család vagy hozátartozói kérésére.

Ha a hamvasztási szolgáltatást választja, a következő iratokra van szükség:

  • Halotti anyakönyvi kivonat
  • Temetési igazolas
  • Balzsamozási bizonyítvány
  • Igazolás a DSV-től
  • Időpontkérés a hamvasztásra

Az időpontkérés az elhúnyt hamvasztására a fent emlitett iratok, valamint a hamvasztást kérő személy eredeti és fénymásolt személyigazolványa alapján történik az I.N.M.L Mina Minovici krematórium keretén belül. Ahhoz, hogy a segitségére jöjjünk, segiteni tudunk a jogi eljárások leegyszerűsitésében és tanácsot tudunk adni a szertartás megszervezésében. Ugyanakkor biztositani tudjuk a koporsót, amiben az elhúnyt személyt a krematóriumba szállítjuk és egy nagyválasztékú temetési urnát fából, fémből vagy kerámiából.

A megemlékezés megszervezése

A halottak emlékezésére megemlékezéseket, megemlékezési istentiszteleteket szervezzünk, amelyek segítségével szeretetét és figyelmét mutatja ki a szeretett szemelyék iránt.

Szolgálatára nyújtunk több éttermet, amelyekkel együtt működünk, ugyanakkor élelmiszer csomagokat, kolivát, kalácsot nyújtunk az elhúnytak megemlékezésért. Ha több információt szeretne megtudni a megemlékezések megszervezéséről, kerjük lépjen kapcsolatba velünk a kapcsolat oldalán található űrlap által vagy a megjelenitett telefonszámon keressen bennünket.

Műemlékek, sirkövek, fotókerámia

Kérésére biztositani tudunk műemlékeket vagy sirköveket a temetkezési helyre, ha szüksége van újra vagy a régit szeretné újra csináltatni.

Ugyanakkor a szeretett személy képével jöhet hozzánk,ahhoz, hogy válaszon a széleskörű fotókerámia modellok közül.

A Besliu temetkezési szolgáltatásnál Brassóban hasznos link-keket talál amelyek támogatást és tanácsot, valamint hasznos információkat nyújtanak a temetkezési jogi dokumentumokkal és eljárásokkal kapcsolatosan.

iconPhone
Suna acum!